driewielfiets
- Een driewielfiets heeft drie wielen. Er kunnen zowel voor- als achteraan 2 wielen voorzien zijn.
- Door het extra derde wiel geniet je van meer stabiliteit.
- Het model met twee wielen vooraan is handig als je moeite hebt om de breedte van je fiets in te schatten. Je hebt immers zicht op het breedste deel van je fiets en kan beter inschatten of je ergens voorbij kan.
- Zelfs als je langzaam fietst raak je met een driewieler niet uit balans.
- Aan een rood licht hoef je niet af te stappen: je blijft op je driewieler mooi in evenwicht en kan dus blijven zitten.
- Er bestaan ook zitdriewielers waarbij de zitting nog een stuk lager geplaatst staat voor extra stabiliteit. Bovendien ondersteunt de rugleuning je waardoor je nog meer comfort ervaart.
- In combinatie met een brede of lage instap kan je gemakkelijk op- en afstappen.
Liever met twee op pad? Kies dan voor een driewieltandem of duofiets. Bij deze laatste zit je gezellig naast elkaar.
Zoek je een geschikte fiets voor je kind? Aangepaste driewielfietsen voor kinderen met een beperking bestaan voor alle leeftijden. Sommige modellen zijn zelfs aanpasbaar volgens grootte en leeftijdscategorie.
Ontdek ons aanbod driewielfietsen.
tandem en duofiets
Rij je liever met iemand mee op een fietstocht? Dan kan een tandem of een duofiets de perfecte oplossing zijn. Goed om weten: het ontwerp van een tandem is even modern en technisch geavanceerd als dat van onze andere aangepaste fietsen.
Bij een tandem heb je de keuze om zelf vooraan plaats te nemen of je begeleider het voortouw te laten nemen. Zo hoef je niet zelfstandig te fietsen, maar geniet je toch van je portie beweging.
Zit je liever naast je fietspartner? Dat kan ook, dankzij een duofiets. Deze fiets biedt zowel jou als je begeleider alle comfort én je zit gezellig naast elkaar. Zo kan je honderduit babbelen tijdens het fietsen.
Ontdek ons aanbod tandems en duofietsen.
rolstoelfiets
Is zelf meetrappen voor jou moeilijker maar hou je toch van een fietstocht? Dan kan je probleemloos meerijden met een rolstoelfiets.
Je rolstoel wordt via een kantelbare oprijplaat vooraan op het platform van de fiets geplaatst en stevig vastgemaakt. De bestuurder van de fiets zit achter jou. Jij neemt vooraan plaats als passagier.
Er bestaan ook rolstoelfietsen waarbij vooraan reeds een comfortabel zitgedeelte voorzien is. Dit kan optioneel worden losgekoppeld en rijdt als een rolstoel. Daardoor kan je tijdens je fietstocht ergens stoppen om de omgeving te bekijken of even te verpozen.
handbike
- Om een fiets in beweging te brengen ben je niet beperkt tot je benen. Ook je armen kunnen je laten fietsen.
- Bij een handbike gebeurt de aandrijving met de kracht van je armen of via een elektrische motor.
- Deze lage fiets is een goed alternatief als je verlamd bent aan je benen of een aandoening hebt waardoor je onderste ledematen niet optimaal functioneren.
- Met dit type aangepaste fiets geef je je bovenlichaam tegelijkertijd ook een uitstekende work-out.
Lees meer op 'Wat is een handbike?'.
kinderfiets
- Kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking kunnen ook van een fietstocht genieten met een aangepaste driewielerfiets op maat.
- Frisse kleuren en de nodige aanpassingen maken het fietsplezier compleet.
- Kan je kind echt niet zelfstandig fietsen? Overweeg dan een aangepaste tandem. Er bestaan modellen met een zadel op kinderhoogte of een verlaagd frame zodat voor elke leeftijd een gepaste oplossing kan worden gevonden. Zo kan je samen met je kind al fietsend van de buitenlucht genieten.